Hosszú munka után az előolvasók értékelései alapján kialakult az első [bekezdés] program shortlist-je, melyre tizenöten kerültek fel. A lista (ahol volt szerzői név, azt tüntetjük fel):

Amira Stone
Csóti Lili
E Frey
Eralfion
Halley Dallance Powell
Jassó Judit
Kozlovszky Réka
Krausz Emma
Alynne Webb

Martin Kay
Nagy Sándor Ádám
Nicole Red
Sereg Judit
Vincent & David Finn
Zia West

Gratulálunk a kiválasztásra került szerzőknek! És persze minden pályázónak, hiszen az értékelések alapján nagyon erős volt a mezőny. A következő időszakban mindenki visszajelzést kap a pályaművével kapcsolatban. Reményeink szerint ez segíteni fog abban, hogy a szerzők tovább tudják csiszolni szövegeiket és a következő alkalommal még erősebb anyaggal tudjanak indulni a programban.

Érdekes, hogy a listára került szerzők nemek szerinti eloszlása nagyjából leképezte a teljes pályázat ezirányú statisztikáit. A pályázat lezárulta után egy hosszabb értékelő posztban olyan érdekességeket is megmutatunk, hogy például mely zsánerek voltak a legnépszerűbbek a pályázók között.

Mi történik most a shortlistre került pályázatokkal?

A szerzők szövegei ma a zsűritagokhoz kerülnek, akik a következő hetekben elolvassák a pályamunkákat (természetesen továbbra sem tudják, hogy melyik szövegnek ki a szerzője) és értékelik, majd megvitatják azokat. Végül javaslatot tesznek a kiadónak, mely kéziratokat adják ki. A zsűri döntésének konszenzusosnak kell lennie. A végső döntés legkorábban november elején várható, melyről a honlapon és a [bekezdés] program levelező listáján fogunk értesítést küldeni.

Mi az a [bekezdés] levelező lista?

A pályázatban résztvevők mindegyike felkerül a [bekezdés] program levelezőlistájára, hogy minden információról időben értesüljenek. A tehetségkutató programhoz nem kapcsolódó, kéretlen e-maileket nem küldünk. Az első program lezárultával a listára való feliratkozás mindenki számára elérhető lesz, hiszen továbbra is megosztunk a [bekezdés] programhoz kapcsolódó híreket, az írástechnika javítását segítő tartalmakat, valamint leghamarabb a levelezőlista tagjai értesülhetnek majd a második [bekezdés] program indulásának időpontjáról, feltételeiről és az esetleges változásokról.

Minden pályázónak köszönjük a bizalmat, a listára került szerzőknek pedig további kitartást és izgalmakat kívánunk!

Gratulálunk!

A [bekezdés] csapata

 

 

Vélemény, hozzászólás?