[bekezdés] – Egy új történet kezdete

Író vagy, csak éppen még nem jelent meg könyved? Nem találsz kiadót a kéziratodnak, mert azok csupán olyan szerzőkkel foglalkoznak, akiknek már jelent meg kötetük? A magánkiadások drágák és nem terjesztik őket megfelelően?
Van egy történeted, amit meg kell osztanod a világgal?
A legjobb helyen jársz, hiszen a [bekezdés] program azért jött létre, hogy a hozzád hasonló tehetséges íróknak megjelenési lehetőséget adjon.

A TWISTER MEDIA Kiadó e mentorprogram keretein belül igyekszik felkutatni és felkarolni azokat a tehetségeket, akik munkáikkal képesek gazdagítani a hazai zsánerirodalmat. A kiválasztott műveinek kiadása mellett a kiadó szakmai mentorációt is nyújt a szerzőknek.

A program első lépéseként kéziratpályázatot hirdetünk. A pályázók regényeiket 2020.06.01-2020.07.31. között küldhetitek be az erre létrehozott kiadói felületen (a pályázati feltételeket lejjebb találjátok). A pályaművek több körös előválogatáson mennek keresztül, végül pedig a [bekezdés] program szakmai zsűrije dönt arról, hogy mely kötetek jelenjenek meg, és kik legyenek azok a szerzők, akiknek lehetőségük nyílik együtt dolgozni a kiadó csapatával. 

A pályázat feltételei
Nincs belőlük sok. Igyekeztünk úgy megalkotni őket, hogy a lehető legkevesebb tényezőre kelljen figyelnetek az írás mellett.

1. Az érvényes pályamunka regény.

2. A pályamunka a következő irodalmi zsáner valamelyikébe tartozik:

Fantasy
Sci-fi
Thriller/krimi
Horror
Romantikus
Gyermek
Young adult
New adult

3. Egy pályázó csupán egy pályaművet adhat be.

4. Pályázni a regény teljes szövegével és a szinopszissal lehet. Több regényből álló sorozattal is lehet pályázni, ám ebben az esetben is csupán az első kötet kéziratát kell elküldeni, valamint a regénysorozat szinopszisát.

5. A pályamunka formai követelményei: Times New Roman betűtípus, 1,5 sorköz, 12-es betűméret, A/4-es papírméret, 3 cm baloldali margó. Érvényes formátumok: doc, docx, odt.

6. Társszerzős pályázatokat is elfogadunk. Nem kizáró tényező, ha a társszerzők egyikének már jelent meg kötete, amennyiben nincs érvényes szerződése más kiadóval.

7. Szerzői kiadással rendelkező író is pályázhat. Szerzői kiadásnak tekintünk minden olyan kötetet, mely bolti terjesztésbe nem került.

8. Nem nyújthatóak be a pályázatra azok a kéziratok, melyek valamilyen formában már megjelentek (akár szerzői kiadásként, akár máshogy).

9. Beküldési időszak: 2020. június 1. 0:00-tól  július 31. 23:59-ig. Shortlist kihirdetése 2020. december 31-ig. Győztes pályázók kihirdetése: 2021. március 31-ig.

Mi a teendő, ha pályázni szeretnék?
Június 1-ig a pályázattal kapcsolatban nem kell tenned semmit. Koncentrálj az írásra. Javítgasd a kéziratodat. Dolgozz azokon a bekezdéseken, amelyeket kevésbé erősnek érzel. Csiszold a párbeszédeidet. Véglegesítsd a kéziratodat, formázd meg a követelményeknek megfelelően, és mentsd el a fenti formátumok egyikében. És figyeld további hírekért, tartalmakért és írással kapcsolatos hasznos tanácsokért ezt az oldalt.

Izgatottan várjuk, hogy olvassuk a kéziratodat.
Ha kérdésed volna a programmal kapcsolatban, írj a bekezdes@twistermedia.hu címre.

Nincs más hátra, csak hogy kitartást kívánjunk neked az íráshoz. Dolgozz a regényeden. Hamarosan sok olvasója lesz.

Szabó István Zoltán (Steve)

* Kötelező

Feltölthető fájlformátum: doc,docx,odt
Max. fájlméret: 10mb
A Részvételi és Adatkezelési Szabályzatot elolvastam és elfogadom