Bemutatkozás

Épp annyira szeretjük a könyveket, mint te. Szeretjük az érdekes történeteket, örülünk egy különösen jól sikerült mondatnak. Vagy erős bekezdésnek.

Imádjuk az irodalmat.

Mindegyikünk életének szerves része, mióta beszélni, majd olvasni megtanultunk. Ez az oka annak, amiért részt veszünk a [bekezdés]-programban. Tudjuk, hogy vannak tehetséges szerzők, gyakran azonban kilátástalannak tűnik végigjárniuk a könyvmegjelenésig vezető rögös utat.

Bár az írás örömteli tevékenység is, egy regény megalkotásához óriási fegyelem, sok idő és tengernyi energia szükséges. Nem beszélve az írással gyakran együtt járó kétségekkel, bizonytalansággal, mellyel egy írónak szembe kell néznie. Ennek tudatában minden beérkező kéziratot az azt megillető tisztelettel kezelünk. A legjobb alkotások íróit pedig igyekszünk átsegíteni azon a bizonyos rögös úton.

A [bekezdés] zsűri tagjai

Gaborják Ádám (1983, Kecskemét), a Próza Nostra szerkesztője, irodalomkritikus, kulturális szervező és koordinátor. Tanulmányait Szegeden végezte, majd az SZTE BTK szakjain tanított. Írásait többek közt az Élet és Irodalom, a Műút, a Tiszatáj, a Kalligram, s az egykori Népszabadság közölte. Kritikái és tanulmányai Megtalált helyed címmel jelentek meg 2013-ban. 2012 és 2017 között a József Attila Kör Irodalmi Egyesület elnöke. Szeret utazni, imádja a street artot és a Maximum Rock & Rollt.
(Fotó: Végh László)

Pillér Emília Réka Budapesten született, tanulmányai nagy részét ott végezte. Az ELTE-s alapszak után az Egyesült Királyságban szerezte meg mesterszakos diplomáját angol és amerikai irodalomból. A gyerek- és ifjúsági irodalom mindig közel állt hozzá – szakirányú továbbképzésben vett részt a témában; több ízben fordított a Kolibri, majd a Libri kiadónak a fiatalabb korosztályt célzó könyveket; valamint az Egyesült Királyságban részt vett egy olvasást segítő és népszerűsítő oktatási programban, melynek során kiskamaszokkal foglalkozott. Jelenleg egy londoni kiadónál dolgozik segédszerkesztőként. A gyerekirodalom mellett nagy rajongója a horror, sci-fi és fantasy műfajoknak, munkája révén most épp képregényekkel foglalkozik.

Rácz Attila az ELTE Társadalomtudományi Karának szociológia szakán végzett, a bölcsészkaron magyar–finn szakon diplomázott. 2013 óta a vezető hazai hírportál, az Index olvasószerkesztője, főállású hírfogyasztó. A Twister Media kiadóval 2015 óta van munkakapcsolatban, azóta számos könyv kiadásában működött közre szerkesztőként (ezek egyike Frey Éva Allegórium című [bekezdés]-díjas kötete). Nős, egy Jankó nevű kétéves kisfiú édesapja, szenvedélyes hobbifutó.

Szabó István Zoltán (Steve) (1983, Törökszentmiklós), a Próza Nostra főszerkesztője, irodalomkritikus, szerkesztő, fordító. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult. Doktori tanulmányait az Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszéken végezte. Jelenleg is itt óraadó, illetve egy belga webprogramozó cégnél szövegíró. 2004 óta foglalkozik újságírással és szerkesztéssel. Írásai az Élet és Irodalomban, a Tiszatájban, az Opusban és a prae.hu-n jelennek meg. A zsánerirodalom, a pop- és reklámkultúra, valamint a technikafilozófia áll érdeklődése középpontjában. Szeret motorozni és úszni. Odavan a macskákért.