Hétvégén tartottuk meg a [bekezdés] Íróműhely első kurzusát, mely a Hogyan írjunk szinopszist címet viselte. A háromórás kurzus első felében Szabó István Zoltán (Steve) mentor előadását hallhatták a résztvevők, mely a szinopszis megírására vonatkozó gyakorlati tanácsokat is megfogalmazott. Az elhangzottakkal kapcsolatban minden résztvevőnek volt lehetősége kérdezni, így nem vált egyoldalúvá az előadás.

A kurzus második felében a résztvevőknek csoportmunka során kellett szinopszist írniuk megadott feltételekkel. Ezek megbeszélése után következett a nap talán legjobban várt pontja, amikor a résztvevők kéziratából készült, előre bekért szinopszisokat beszélték át a szerzők Steve-vel. A beküldött szinopszisát mindenki jegyzetekkel, tanácsokkal ellátva kapta vissza, majd mindenkinek volt lehetősége kérdezni azzal kapcsolatban.

Véleményünk szerint Íróműhelyünk első kurzusa jó hangulatban telt és az érdeklődés is kellően nagy volt ahhoz, hogy úgy gondoljuk, van értelme folytatni. Ősszel folytatjuk. Akkor már más témával.

Vélemény, hozzászólás?