Közeledik az év egyik legnagyobb és legjobban várt hazai könyves rendezvénye, a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A TWISTER természetesen idén is a kiállítók között lesz. Ami az eddigi gyakorlathoz képest újdonság, az a [bekezdés] programhoz kapcsolódó rendezvények megjelenése. Lássuk melyek lesznek ezek.

 

TWISTER Blogger Workshop – Minden, amit a jó könyvkritikáról tudni akartál
(Április 21. 10:30-11:15., Szabó Magda terem)

Varga-Czakó Adrienn – a Twister Media kiadó közösségi média menedzsere, egyben maga is gyakorló blogger és kritikus – tartja majd a könyves bloggereknek szánt workshopot. Blogolsz? Recenziókat, kritikákat írsz? Vagy csak tervezed? Akárhogy is, mindenképpen érdemes lesz ellátogatnod a Blogger Workshopra, ahol többek között megtudhatod, kicsodák is azok a könyves bloggerek és miért fontos a munkájuk, valamint hogy mik egy jól átgondolt, felépített kritika ismérvei. És természetesen még sok minden mást.

LMBTQ irodalom az iskolában – Krausz Emma Osztálykép könyvbemutató és panelbeszélgetés
(Április 21. 11:30-12:30., Kner Imre terem)

Semmiképp ne maradjatok le Krausz Emma, az első [bekezdés] program egyik győztesének kötetbemutatójáról. Az Osztálykép című regény mellett a panelbeszélgetésen szó esik majd a [bekezdés] programban való szereplésről, a nehézségekről és az alkotási folyamatról is. Így aztán az idén pályázni kívánók első kézből szerezhetnek információkat arról, hogyan is kell győztes pályaművet küldeni a kiadónak. 🙂
A szerzővel a [bekezdés] program egyik zsűritagja, Gaborják Ádám beszélget.

[bekezdés] Workshop – Hogyan írj olyan szinopszist, ami alapján a szerkesztő elolvassa a kéziratod
(Április 21. 16:00-17:30., Szabó Magda terem)

Íme a már többször beharangozott [bekezdés] Workshop! A szinopszis elkészítésének fortélyai mellett a sikeres pályázatok minden ismérvét elsajátíthatják az érdeklődők. A workshopot Cressilda Downing több évtizedes tapasztalattal rendelkező londoni szerkesztő, ügynökségi tanácsadó fogja tartani. Cressi számos irodalmi ügynökségnek és kiadónak dolgozott már pályája során és rendkívül jól ismeri a szakma fogásait, így aztán hiteles forrásból értesülhetnek a résztvevők arról, hogyan érdemes eljuttatni egy kéziratot és minden járulékos anyagot a kiadónak.
Az eseményen Turcsányi Réka fog tolmácsolni.

Minden program ingyenes és mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezők. Gyertek és beszélgessünk!

– Szabó István Zoltán (Steve)

Vélemény, hozzászólás?