Amikor a Twister Media csapatához kerültem, nem tudtam, ez mit jelent, hány emberrel fogok együtt dolgozni, de abban biztos voltam, hogy nagyon jó helyen vagyok, ahol tanulni és fejlődni lehet.

Kaptam egy ebédmeghívást a Szuterén lakásétterembe, amit nagyon izgatottan vártam. Egyrészt mert engem is bemutattak a csapatnak, másrészt a [bekezdés]-nyertesekkel is találkozhattam egy lakásétteremben. Feledhetetlen élmény volt, és a hangulat mellett az ételek is kitűnőek voltak.

Értékes Christos kiadóvezető bemutatta a Twister Mediát, elmondta, honnan hová tart a kiadó, és milyen izgalmak, új könyvmegjelenések várnak ránk 2018-ban. Mindezek után bemutatták a [bekezdés] győzteseit, akiknek átadták az oklevelet Szabó István Zoltánnal, Steve-vel, a [bekezdés] program mentorával.

A nyertesek mind nagyon szimpatikusak, hamarosan megjelenő köteteik pedig mind-mind nagyon izgalmasnak ígérkeznek.

Osztálykép (Krausz Emma) – New adult

Az Osztálykép története nem bonyolult. Néha ennyi is elég egy jó könyvhöz. Üdítő volt olvasni egy hétköznapi történetet, amely az emberi borzalmakat, nehézségeket nem szörnyekben, szellemekben, gyilkosokban, hanem egyszerűen az iskolai életben mutatja meg. És ehhez nem kell más, mint a fiatalok bizonytalanságának és gonoszságának megmutatása. Ennyi. Nincs semmi porhintés, a fordulatok pedig a konfliktusokból és a szereplők cselekedeteiből fakadnak. Zsarolás, erőszakoskodás, zaklatás, mindez a fiúk/férfiak szexualitása és a melegszerelem felől megmutatva. Érzékeny témával foglalkozó, érzékeny regény.

Embertelen vidék (Nagy Sándor) – Fantasy

Az Embertelen vidék egyszerre kapcsolódik a posztapokaliptikus irodalomhoz és az urban fantasyhez. Hangulatvilága emlékeztet a Mad Maxre, a Szárnyas fejvadászra és A jövő hírnökére is. Ha a címet lecseréljük, egy jó alapokkal bíró kéziratot kapunk, érdekes történettel, jó karakterekkel.

Körben az utolsó (Csóti Lili) – Young adult

Fantasy és krimi egyben, mesés, mitologikus elemekkel. A szöveg megkapó keveréke ezeknek az alkotórészeknek. Csóti Lili kéziratának története és nyelvezete is követi a YA általános beszédmódját, a szerző ismeri a zsáner jellegzetességeit.

Allegórium (E. Frey) – Fantasy

Vámpírtörténet a világ körül. A szöveg nyelvileg nagyon erős és stabil. A történet szövevényes, mégpedig a jó értelemben. A nagyszerű és érdekes helyszínek változatosságot és dinamikát kölcsönöznek a történetnek; borongós, hideg, északi jellegük egységes hangulatot idéz.

Az utolsó (L. O. Alynne) – Fantasy

A regény főszereplője – Tara – családjával egy másik városba költözik, itt azonban azzal kénytelen szembesülni, hogy az új otthonában egy varázsló lakik, akitől nem lehet megszabadulni. Végig érdekes, jó stílusú szöveg, tele természetfeletti lényekkel és egy idegen világgal.

Eastern (Martin Kay) – Young adult

Az Eastern története „egy posztapokaliptikus westernvilágban játszódik […] valahol az Ural lábánál”. Ez a helyszín- és műfajválasztás már önmagában is kíváncsivá teheti az olvasót, hiszen kevesen vállalkoznak manapság ekkora „vándorútra” az irodalom képzeletbeli térképén. A posztszovjet hatás kereszteződik a távol-keleti tematikával, cowboyok és „szamurájok”, kánok és diktátorok keverednek Európa és Ázsia „küszöbénél”.

Azt kell tudni, hogy a [bekezdés] program nemcsak annyit jelent, hogy valakinek kiadják a könyvét, ennél sokkal több: az írók képviselni fogják a kiadót, a kiadó pedig minden eszközzel, és lehetőséggel támogatni fogja a munkájukat, a megjelenéseket, és minden olyan segítséget megkapnak a jövőben, amivel ismertebbé válhatnak az olvasók körében.

Én a találkozó minden percét imádtam, nagyon jó csapattal, tehetséges írók körében, egy nagyon izgalmas helyen, még több, izgalmas jövőbeli tervvel.

Kell ennél több?

Adrienn

Vélemény, hozzászólás?