A [bekezdés] történetében első alkalommal nem fogadtunk szövegrészletet, idéntől már csak teljes szöveggel lehetett pályázni – a kézirat mellé csatolt szinopszissal. A követelmények ellenőrzése után 104 érvényes pályamunka maradt – ennyi pályázatot vizsgált meg a zsűri.

A pályázatok nemek szerinti eloszlása maradt az eddigiekhez hasonló. A 104 érvényes pályázatból 76 női szerző munkája, 28 pedig férfié. Összesen több mint 40 millió leütésnyi anyag maradt fent a rostán. Így a kéziratok átlagos terjedelme nagyjából 10 szerzői ív. A leghosszabb kézirat majdnem 1,5 millió leütés.
Ismét fantasy írásműből kaptuk a legtöbbet, 34 darabot. Ezután a romantikus kategória volt a legnépszerűbb 24 kézirattal, ezt követte a new adult 15 pályamunkával. 11 young adult munka érkezett és 7 sci-fi. A thriller/krimi kategória az eddigiekhez képest kissé alulreprezentált: 8 ilyen szöveget kaptunk. Idén 2 horror kézirat és a tavalyihoz hasonlóan egy non-fiction szöveg érkezett, valamint 1 gyermekirodalmi munka.

Ahogyan azt már tudhatjátok, a zsűri a szinopszisok és a kéziratok első ötven oldalának elolvasása alapján értékelt idén is. A kéziratok egyszerű többséggel (3 igen szavazat) juthattak tovább.

A zsűri értékelése alapján összeállt a harmadik [bekezdés]-program shortlist-je, melyre hat szerző került fel:

Demeter Norbert, Sanna (Thriller/Krimi)

Hugyecz Roland, Genezis (Sci-fi)

Lőrincz Ágnes, Újrahasznosított életek (Romantikus)

Nissa Nordern, Sólyomtollas veszedelem (Fantasy)

Pataki Eszer és Pataki Krisztina, 512 méter (Young Adult)

Sas Ágnes, Lányregény (Romantikus)

Gratulálunk a shortlistre került szerzőknek! És persze minden pályázónknak.

Mi történik most a shortlistre került pályázatokkal?

A shortlistre került kéziratokat minden zsűritag elolvassa, közösen megvitatják őket, majd döntenek arról, mely szöveget vagy szövegeket javasolják kiadásra. A zsűri döntésének konszenzusosnak kell lennie. A végső döntés legkésőbb december első felében várható, melyről a honlapon és a [bekezdés]-program levelező listáján fogunk értesítést küldeni.

Minden pályázónak köszönjük a bizalmat, a listára került szerzőknek pedig további kitartást és izgalmakat kívánunk!

Gratulálunk!

  • A [bekezdés] csapata

Vélemény, hozzászólás?